Onze koffiesoorten

koffiebonenKoffie is beleving! Koffie Thee & zo Schiedamverkoopt naast Espresso melanges en Single Origins ook een aantal speciale koffiesoorten. Tevens is het mogelijk om op bestelling Blue Mountain te leveren en hebben wij Kopi Luwak koffie in ons assortiment.

Wat is een Espresso Melange?
Voor het branden worden de ruwe koffiebonen gemengd. Dit kan zijn een mix van Arabica en Robusta en ook uit verschillende koffieproducerende landen. Hierdoor krijgt koffie zijn een evenwichtige en constante smaak. Onze melanges zijn zeer divers van smaak Binnen het assortiment is er voor ieder wat te kiezen. Wij verkopen meerdere specifieke smaken, allemaal in speciale verpakkingen van bonen van 1000 gram of 250 gram.

Wat is een Single Origin?
Een Single Origin koffieboon komt uit één specifieke regio. Vergelijk het met de wijnstreken waar een specifieke wijn als de bordeaux ook in 1 gebied groeit, zo groeien bepaalde soorten koffiebonen ook uitsluitend en alleen op één plek. Op deze plek zijn de ecologische omstandigheden (de voeding in de bodem, neerslag, hoeveelheid zon etc.) perfect voor elke specifieke koffie soort en komen de unieke kenmerken van elke single origin koffieboon het beste tot stand. Zo is elke single origin koffieboon eigenlijk al uniek en een smaak ontdekking op zich. Er valt dus nog een hoop aan smaak te ontdekken in de wereld van de Single Origin koffiebonen.

Single Origin koffie wordt ook wel landenkoffie genoemd. Koffie Thee & Zo verkoopt verschillende landenkoffies uit bv Indonesie, Brazilie, Guatemala per kilo en 250 gram.

Zoals:

-Santos Brasil
-Java Makassar
-Guatemala Antigua
-Ethiopie Sidamo
-Costa Rica
-Peru Altomayo

 

Medellin’s Secret

Medellin Secret maakt het voor koffieliefhebbers mogelijk om koffie te drinken die gemaakt is van bonen van één topplantage…en dat is uniek!

Het Medellin’s Secret assortiment bestaat uit 3 soorten:

LA LUISA COLOMBIA
Deze prachtige koffie is bitterzoet met een frisse afdronk vol chocolade. Een schitterende balans met een zalig aroma.

Deze koffie komt van de finca La Luisa, waar wilde Arabica koffiebomen groeien. Uit de witte bloemen groeien vuurrode koffiebessen, elke bes bevat twee rijpe bonen.

LA CANDELARIA GUATEMALA
Stevig, een tikkeltje zoet en glashelder. Deze koffie is een uitgebalanceerde smaakexplosie met als slotakkoord een scheut pure chocolade.

Drie imponerende vulkanen omsluiten de koloniale stad Antigua. Tegen één van deze hellingen bestiert Luis Pedro Zelaya de finca La Candelaria.

SANTA ELENA COSTA RICA
Een koffie met een aroma dat een natuurlijk zoete tint heeft.

Santa Elena is gehuisvest in het bekende koffiegebied Tarrazu. Drie generaties Costa Ricaanse vrouwen runnen deze kwaliteitsplantage. Hun geheime gistingsprocedé geeft de koffie een uniek temperament met sporen van honing

EARTH COFFEE

Deze biologische espressomelange van 100% arabica bonen is een ware smaakbeleving. Hip, trendy en verantwoord! EARTH COFFEE is gepositioneerd in lijn met Earth Water…You Never Drink Alone. EARTH COFFEE doneert 100% van de winst aan waterprojecten.
earth cofee
Fazenda Single Estate Coffee
Dit label vertegenwoordigt een van de meest exclusieve koffies, afkomstig van de beste producenten ter wereld. Dit garandeert ultieme kwaliteit en smaakbeleving.
De Single Estate Fazenda koffies zijn voor 100% afkomstig van single estate finca’s , dit maakt deze koffies zo uniek! Zo krijgt een koffie nog meer een eigen identiteit. Deze koffie wordt verkocht per 500 gram in zakken met een aantrekkelijke uiterlijk. Leuk om cadeau te doen aan de ultieme koffieliefhebber!